AVTOMEHANIČNE STORITVE

Zanesljive in kakovostne avtomehanične storitve v Frko d.o.o

Potrebujete servis vozila, polnjenje klime ali pripravo vozila na tehnični pregled? Frko d.o.o., podjetje kjer se zavezujemo k zagotavljanju najvišje kakovosti avtomehaničnih in ostalih storitev. Naša ekipa izkušenih in predanih mehanikov je tukaj, da poskrbi za vaše vozilo, ne glede na težavo ali zahtevo. Smo vaš zanesljiv partner na področju vzdrževanja in popravila vozil, kjer strokovnost, natančnost in prijaznost srečajo vaše potrebe.

Ker se zavedamo kako pomembno je vaše vozilo za vaše vsakodnevno življenje, si prizadevamo za hitro in učinkovito rešitev vseh mehanskih težav, s katerimi se soočate. Naša delavnica je opremljena z najnovejšo tehnologijo in diagnostičnimi orodji, ki nam omogočajo natančno določitev težav in hitro izvedbo potrebnih popravil. Naši mehaniki so redno usposabljani in sledijo najnovejšim trendom in tehnikam v avtomobilski industriji, kar zagotavlja, da bo vaše vozilo servisirano strokovno in kvalitetno.

Poleg splošnih mehanskih popravil ponujamo tudi celovit spekter drugih storitev, vključno s servisom in  vzdrževanjem vozil,  menjavo olja, pregledom in zamenjavo zavor, diagnostiko motorja, električnimi popravili in še veliko več. Ponujamo tudi sezonsko pregledovanje vozil, kot so priprava na zimo in poletne počitnice, da boste vedno pripravljeni na vsako cestno situacijo. 

Servis vozila v Grosuplju

Pri Frko d.o.o. nudimo širok spekter avtomehaničnih storitev, da zagotovimo, da je vaše vozilo vedno v najboljšem stanju.

Redni servisi in vzdrževanje

Redno vzdrževanje vašega vozila je ključno za njegovo dolgo življenjsko dobo in zanesljivost na cesti. Ponujamo celovite storitve rednega vzdrževanja, ki vključujejo:

  • Menjavo olja in filtrov: Uporabljamo samo visokokakovostna olja in filtre, da zagotovimo optimalno delovanje motorja in daljšo življenjsko dobo vašega vozila.
  • Pregled in zamenjavo zavornih ploščic in diskov: Redno preverjanje zavornih sistemov je bistveno za vašo varnost. Z našo strokovnostjo in natančnostjo poskrbimo, da so zavore vedno v najboljšem stanju.
  • Pregled in servis vzmetenja: Vzmetenje vašega vozila neposredno vpliva na udobje in varnost med vožnjo. Naši strokovnjaki skrbno preverijo in po potrebi popravijo ali zamenjajo amortizerje in vzmeti.
  • Kontrola inpolnjenje klimatskih naprav: Zagotavljamo, da bo vaša klimatska naprava delovala brezhibno, kar vam bo omogočilo udobno vožnjo v vseh vremenskih razmerah.
  • Splošni pregled vozila: Celovit pregled vseh ključnih komponent vozila, vključno z električnimi sistemi, svetlobnimi telesi, izpušnim sistemom in še več.
Servis zavor in vzmetenja

Vaša varnost na cesti je naša prioriteta. Redni pregledi in popravila zavornih sistemov in vzmetenja so ključni za varno vožnjo. Ponujamo:

  • Menjavo zavornih ploščic in diskov: Uporabljamo samo visokokakovostne zavorne komponente, ki zagotavljajo optimalno zavorno moč in dolgo življenjsko dobo.
  • Servis zavornih cevi in črpalk: Preverjamo in popravljamo vse dele zavornega sistema, vključno z zavorno črpalko, cevi in zavorno tekočino, kar zagotavlja zanesljivo delovanje vaših zavor.
  • Pregled in servis amortizerjev in vzmeti: Amortizerji in vzmeti igrajo ključno vlogo pri stabilnosti in udobju vašega vozila. Naši strokovnjaki redno pregledujejo in servisirajo te komponente, da zagotovijo varno in udobno vožnjo.
Priprava na tehnični pregled

Poskrbimo, da bo vaše vozilo pripravljeno na tehnični pregled. Preverimo vse ključne komponente in opravimo potrebna popravila, da bo vaš avtomobil brez težav prestal tehnični pregled. Naše storitve vključujejo:

  • Pregled in nastavitev svetlobnih teles: Svetlobna telesa so ključna za varno vožnjo, še posebej ponoči. Preverimo in nastavimo vse luči, da zagotovimo optimalno vidljivost in skladnost s predpisi.
  • Preverjanje emisij izpušnih plinov: Izpušni sistem je pomemben za zmanjšanje onesnaževanja in skladnost z okoljevarstvenimi predpisi. Preverimo emisije vašega vozila in po potrebi opravimo popravila ali nastavitve.
  • Kontrolo delovanja zavor in podvozja: Preverimo in po potrebi popravimo vse ključne komponente zavornega sistema in podvozja, da zagotovimo varno in stabilno vožnjo.

Kompleksne avtomehanične storitve

Poleg osnovnih servisnih storitev v podjetju Frko d.o.o. ponujamo tudi težja in bolj kompleksna avtomehanična popravila.

Diagnostika vozil

Uporaba najsodobnejše diagnostične opreme nam omogoča hitro in natančno odkrivanje težav z vašim vozilom. Naše storitve vključujejo:

  • Računalniško diagnostiko motorja: S pomočjo napredne diagnostične opreme lahko hitro prepoznamo in odpravimo napake v delovanju motorja, kar omogoča optimalno zmogljivost in učinkovitost vašega vozila.
  • Diagnostiko elektronskih sistemov: Elektronski sistemi v sodobnih vozilih so zapleteni in zahtevajo posebno znanje. Naši strokovnjaki so usposobljeni za diagnosticiranje in popravilo vseh vrst elektronskih napak.
  • Odkritje in odprava napak na vozilu: Ne glede na to, ali gre za manjšo težavo ali večji problem, naši strokovnjaki hitro in natančno odkrijejo in odpravijo napake, kar vam omogoča brezskrbno vožnjo.
Popravila motorjev in menjalnikov

Ne glede na to, ali gre za manjša popravila ali večje rekonstrukcije, naši strokovnjaki poskrbijo, da vaš motor in menjalnik delujeta brezhibno. Nudimo:

  • Popravilo in obnovo motorjev: Naši mehaniki so specializirani za vse vrste motorjev, od bencinskih do dizelskih, in zagotavljajo celovito popravilo in obnovo, ki podaljša življenjsko dobo vašega vozila.
  • Menjavo zobatih jermenov in verig: Pravilno delovanje zobatega jermena ali verige je ključnega pomena za sinhronizacijo motorja. Z redno menjavo preprečujemo morebitne okvare in draga popravila.
  • Popravilo ročnih in avtomatskih menjalnikov: Menjalnik je ena najpomembnejših komponent vašega vozila. Ne glede na to, ali imate ročni ali avtomatski menjalnik, naši strokovnjaki zagotavljajo celovito popravilo in vzdrževanje.
Električna in elektronska popravila

Električne in elektronske komponente vozila zahtevajo posebna znanja in opremo. Pri Frko d.o.o. izvajamo:

  • Menjava akumulatorjev: Akumulator je srce električnega sistema vašega vozila. Nudimo hitro in učinkovito zamenjavo, da zagotovimo zanesljivo delovanje vašega vozila.
  • Menjava alternatorjev in zaganjalnikov: Alternatorji in zaganjalniki so ključne komponente električnega sistema. Naši strokovnjaki poskrbijo za hitro diagnozo in popravilo teh vitalnih delov.
  • Diagnostiko in Popravilo Elektronskih Sistemov Vozila: Elektronski sistemi nadzorujejo številne funkcije vašega vozila, od motorja do izpušnega sistema. Naša ekipa je usposobljena za diagnostiko in popravilo vseh vrst elektronskih napak, kar zagotavlja nemoteno delovanje vašega vozila.
Servis vozila in avtomehanične stortive

Kdaj je potrebno popravilo ali polnjenje klime v vozilu?

Polnjenje klimatske naprave v avtomobilu je potrebno, ko opazite znake, da sistem ne deluje pravilno ali ko redno vzdrževanje to zahteva. Nekateri ključni kazalci, da je potrebno polnjenje klime, vključujejo:

  1. Slabša učinkovitost hlajenja:

    • Če klima ne hladi več tako učinkovito kot prej ali če iz zračnikov prihaja le rahlo hladen ali celo topel zrak, je to znak, da je morda potrebno polnjenje klime.
  2. Nenavadni zvoki:

    • Če slišite nenavadne zvoke, kot so cviljenje ali brnenje, ko je klima vključena, lahko to kaže na težave s kompresorjem ali nizko raven hladilnega sredstva.
  3. Pogost vklop in izklop kompresorja:

    • Če kompresor klime pogosto vklaplja in izklaplja, to lahko pomeni, da hladilnega sredstva primanjkuje.
  4. Meglenje vetrobranskega stekla:

    • Če se vetrobransko steklo megli bolj kot običajno, ko je klima vklopljena, to lahko kaže na pomanjkanje hladilnega sredstva.
  5. Vidne puščanje:

    • Če opazite oljne madeže ali madeže hladilnega sredstva pod avtomobilom, je verjetno prišlo do puščanja, kar zahteva pregled in ponovno polnjenje klime.

Kdaj je potrebno zamenjati verigo?

Menjava verige pri avtomobilu je pomemben vzdrževalni postopek, ki ga je treba opraviti, da se zagotovi nemoteno delovanje motorja. Čeprav veriga traja dlje kot jermen, je tudi ona podvržena obrabi in poškodbam. Tukaj so glavni znaki in smernice, kdaj je potrebna menjava verige:

Znaki, da je potrebna menjava verige:
  1. Nenavadni zvoki: Če slišite kovinske zvoke, ropotanje ali praskanje iz motorja, to lahko kaže na obrabo ali raztegnitev verige.
  2. Težave pri vžigu motorja: Če motor težko vžge ali sploh ne vžge, je lahko kriva veriga, ki je izgubila sinhronizacijo.
  3. Slabša zmogljivost motorja: Če opazite, da motor ne deluje tako gladko kot prej, ali če čutite izgubo moči, je lahko vzrok veriga.
  4. Prižiganje opozorilne lučke motorja: Če se na armaturni plošči prižge opozorilna lučka za motor, je priporočljivo preveriti stanje verige.
  5. Običajen interval vzdrževanja: Nekateri proizvajalci avtomobilov priporočajo pregled in morebitno menjavo verige na določenih intervalih (npr. vsakih 150.000 do 200.000 kilometrov), čeprav verige pogosto zdržijo dlje.
Zakaj je menjava verige pomembna?
  • Preprečevanje poškodb motorja: Če veriga poči ali zdrsne, lahko povzroči resne poškodbe motorja, kar vodi do dragih popravil.
  • Ohranjanje sinhronizacije motorja: Veriga zagotavlja, da odmične gredi in ročična gred delujejo usklajeno, kar je ključno za pravilno delovanje motorja.
  • Zanesljivost in varnost: Redno vzdrževanje in pravočasna menjava verige pripomoreta k zanesljivemu delovanju avtomobila in varnosti voznika ter potnikov.
Avtomehanične storitve

Zakaj Izbrati Nas

Nadomestno vozilo za celoten čas popravila

  • Med celotnim popravilo vam nudimo nadomestno vozilo, da vaša mobilnost ne bo omejena.

Kratke čakalne dobe

  • Zavedamo se današnjega hitrega tempa življenja, zato zagotavljamo hitre in učinkovite storitve.

Najnovejše tehnologije in najkakovostnejši materiali

  • Uporabljamo najnovejše tehnologije in materiale najvišje kakovosti, ki so trenutno dostopni na trgu, da zagotovimo vrhunske rezultate.

Strokovno usposobljeni zaposleni

  • Naši zaposleni so strokovno usposobljeni in redno prisotni na mednarodnih izpopolnjevanjih, da vam lahko nudijo najboljše storitve.

Družinska povezanost in naravnanost podjetja

  • Kot družinsko podjetje se osredotočamo na osebni pristop in najboljšo storitev za naše stranke.

FAQ

NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA

Ker se zavedamo, kako pomembna je v današnjem času mobilnost vsakega posameznika svojim strankam, za celoten čas popravila, nudimo nadomestna vozila

Mali servis je priporočljivo izvajati v rednih intervalih, običajno vsakih 10.000 do 15.000 kilometrov, ali enkrat letno, odvisno od priporočil proizvajalca vozila. Redni mali servis pomaga ohranjati vaše vozilo v optimalnem stanju, preprečuje večje okvare in zagotavlja varno vožnjo.

Del malega servisa so običajno menjava olja in oljnega filtra, pregled in menjava drugi filtrov(zračni, kabinski), pregled nivoja tekočin(hladilna, zavorna, tekočina za servo volan in tekočina za pranje vetrobranskega stekla),pregled zavornega sistema, pregled pnevmatik, pregled luči ter splošni vizualni pregled vozila. 

Poleg osebnih vozil popravljamo kleparsko-ličarsko in mehansko tudi dostavna kombi vozila. Za čas popravila nudimo tudi dostavno nadomestno vozilo.

Za optimalno delovanje podvozja vozila je potrebno opraviti pregled optike vsaj 1x letno. Vozilo pripeljemo na optični pregled po večjem trku, ob neenakomerni obdelavi pnevmatik ali delih vzmetenja, ali kot del letnega vzdrževanja.

Kontaktiraj nas

Če iščete zanesljivega in strokovnega avtomehanika za servis vozila ali popravilo vozila, ste na pravem mestu. Vabimo vas, da nas obiščete in se prepričate sami, zakaj smo najboljša izbira za vzdrževanje in popravilo vašega vozila. Frko d.o.o. – kjer vaša varnost in zadovoljstvo prideta na prvo meto. Za rezervacijo termina servisa ali popravila vozila nas pokličite, izpolnite spletni obrazec ali se osebno zglasite na našem servisu. 

NOVO! Nastavitev podvozja s 3D avtooptiko

Avto optika in nastavitev podvozja

Avtooptika in zakaj je potrebna?

Nastavitev podvozja avtomobila vključuje prilagajanje različnih komponent podvozja, da se optimizira delovanje vozila, varnost in udobje vožnje. Cilj nastavitev podvozja je doseči optimalno ravnotežje med udobjem in zmogljivostjo, kar pripomore k boljšemu nadzoru vozila in večji varnosti.

Prijavite se na
e-novice

Vabimo vas k prijavi na prejemanje novosti, aktualnih vsebin in drugih všečnih zgodb

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Z oddajo svojih podatkov se strinjam, da me kontaktirate.